Делото на Сапунджиев влиза в Апелативния съд в Пловдив на 5 март

Почернените родители настояват съдът да отмени признаването му за невинен, че е прегазил детето им на пешеходна пътека

На 5 март от 9 часа в Пловдивския апелативен съд е насрочено за разглеждане делото, образувано по жалба на подсъдимия Георги Сапунджиев и по жалба на частните обвинители, съобщават от съдебната инстанция.
Старозагорският окръжен съд призна за виновен Сапунджиев в това, че на 02.06.2014 г. в гр. Стара Загора при управление на личния си автомобил е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 4-годишния Паоло Иванов. Сапунджиев обаче е бил признат за невинен по обвинението, че е извършил блъснал детето на пешеходна пътека. Съдът постанови за бизнесмена три години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, както и лишаване от право да шофира за срок от 5 години.
Адвокатът на Сапунджиев настоява за изменение на постановената присъда и намаляване размерите на наложените наказания лишаване от свобода и лишаване от правоуправление. Според него наложените наказания са несправедливи, защото съдът е отчел наличните многобройни смекчаващи вината обстоятелства, вместо което е дал превес на отегчаващите такива.
От своя страна в жалбата си частните обвинители Иванови акцентират на незаконосъобразното признаване на подсъдимия Сапунджиев за невинен в това деянието да е било извършено на пешеходна пътека. По този повод искат отмяна на присъдата, в окято съдът признава Сапунджиев за виновен по първоначално повдигнатото му обвинение.