София първенец по атрактивно представяне като туристическа дестинация

Столична община получи наградата на „Ваканция и СПА Експо 2015”

Столична община получи наградата „За атрактивно представяне на София като туристическа дестинация на Ваканция и СПА Експо 2015” с умело пресъздадената атмосфера в София от 19 век, похвалиха се от общината.

Столицата привлече вниманието на стотици гости и почитатели на историята с автентичната каляска на княз Фердинанд и княгиня Мария Луиза и с богата анимация. Щандът беше посетен от министър Ангелкова, от заместник-кмета на София д-р Тодор Чобанов и от още официални гости, които оцениха високо визията и атрактивността му.

Още едно отличие за Столична община по време на изложението бе ”Златният приз за принос в утвърждаване на София като привлекателна туристическа дестинация”, присъден на годишните награди на списание „Туризъм и отдих” на ОП ”Туризъм”.

По време на изложението в рамките на проект „Създаване на регионален туристически продукт в общините Столична, Ихтиман и Своге” Столична община направи презентация на тематичните турове, подготвени по проекта. Бяха представени и актуалните въпроси, свързани с развитието на туризма в София.