Общинската болница пак има инвазивна кардиология от днес

Започнало е изплащането на забавените възнаграждения на лекарите и сестрите

След близо едногодишно прекъсване от днес се възстановява дейността на лабораторията по инвазивна кардиология към Клиниката по кардиология при Университетска многопрофилна болница „Проф. Стоян Киркович“ – Стара Загора, съобщиха от лечебното заведение.

Лабораторията ще предлага 24-часова спешна кардиологична помощ в областта на специализираната инвазивна кардиология – извършване на инвазивни изследвания, лечение на остър миокарден инфаркт, поставяне на стентове и други.

Специалистите, които основно ще работят, са инвазивните кардиолози д-р Иван Вуцов и д-р Радослав Славов.

От болницата допълниха, че е започнало поетапното изплащане на забавените заплати за месец декември, 2014 година. Всички санитарки получиха заплатите си за декември в началото на седмицата. Част от заплатите на всички останали, работещи в болницата, ще бъдат преведени до 20 февруари, съобщи изпълнителният директор доц. д-р Йовчо Йовчев.

Най-късно на тази дата се очаква здравното заведение да получи средства от изравнителната субсидия от Министерството на здравеопазването. Останалата част от декемврийските заплати ще бъде изплатена след като постъпят средства от фонда на Националната здравноосигурителна каса. Това ще стане след избирането на неин управител.