Годишно около 2000 души минават през местната кардиология

Водят се разговори за стабилизиране състоянието на болницата

Областният управител Живка Аладжова посети Клиниката по кардиология и отделението по Физикална терапия и рехабилитация  в МБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович” – Университетска.
„За мен стабилизирането на „МБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” – Университетска е кауза. Затова информирах обществеността за проблемите, които са налице. Сезирах прокуратурата за нередностите. Водя непрекъснати разговори с Министерството на финансите и Министерството на здравеопазването, по моя инициатива провеждам ежемесечни срещи с ръководителите в сферата на държавното здравеопазване. Целта ми е да се стабилизира здравното заведение. Ще бъда спокойна, когато хората са спокойни за здравето си, каза Аладжова обръщайки се към специалисти от МБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” – Университетска.

Имам уверенията на министрите и вярвам, че Правителството, което представлявам в област Стара Загора, ще съдейства  в посока финансиране на болницата”, каза областният управител Живка Аладжова на лекарите от отделението по инвазивна кардиология.

Завеждащият Клиника „Кардиология” в „МБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” – Университетска доц. д-р Пенев информира областния управител Живка Аладжова, че за деветмесечието от 1 януари до края на септември 2013 година през трите отделения в клиниката – „Инвазивна кардиология, „Интензивна Кардиология” и ”Обща кардиология” са преминали  2100 човека, 1600 са инвазивните процедури. Клиниката разполага с 40 легла. Смъртността от инфаркт на миокарда е 3.6% , а в Европа е между 5 и 7%.

Лекарите от отделението по „Инвазивна кардиология”  споделиха, че консумативите, с които работят са много скъпи и информираха за потребността регулярно да се закупуват консумативи и медикаменти. 

„Колегите работят много отговорно, тук всеки ден се спасява човешки живот”, изтъкна по време на разговора  проф. д-р Петрана Чакърова, изпълнителен директор на МБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович” – Университетска.

Областният управител Живка Алаждова увери лекарите в своята подкрепа за стабилизирането на здравното заведение и осигуряването на финансиране за нуждите му.

Госпожа Аладжова разгледа  трите отделения в Клиниката по кардиология, както и отделението по Физикална терапия и рехабилитация  в МБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович” – Университетска, за да се запознае лично с условията на работа и условията, в които са настанени пациентите.