Осъдиха условно лекарите от ТЕЛК, само един ще лежи ефективно

Крими

19-02-2015, 11:16

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отново гледат делото за подкупите в ТЕЛК

Издавали са фалшиви телкови решения срещу подкупи ари години наред

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимите Милена Куцева, Димитър Ройнов, Славка Петкова и Цветанка Огурялова. Подсъдимата Милена Куцева беше осъдена на 3 години лишаване от свобода условно с 5 години изпитателен срок и глоба в размер на 2500 лв.
Подсъдимият Димитър Ройнов беше осъден на 1 година и три месеца условно с 3 години и 3 месеца изпитателен срок и глоба в размер на 1300 лв.
Подсъдимата Славка Петкова беше осъдена на 6 години и шест месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба в размер на 10 000 лв. и лишаване от право да заема държавна длъжност и да упражнява дейност във връзка с освидетелстване работоспособността на лица за срок от 9 години и 6 месеца.
Подсъдимата Цветанка Огорялова беше осъдена на 10 месеца условно с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 100 лв.
Милена Куцева беше призната за виновна в това, че през периода 01.07.2010г. - края на месец декември 2010г. включително в Пловдив и Асеновград, при условията на продължавано престъпление, самостоятелно и в съучастие като извършител с Димитър Ройнов, последният като подбудител и помагач, е обещала парична сума в размер на 20 000 лв. /по 200 лв. за 100 лица/, на длъжностните лица Славка Петкова и Валентин Гарабитов, - членове на Териториална експертна лекарска комисия Пловдив, за да извършат действия по служба по издаване на експертни решения на ТЕЛК във връзка с извършване на медицинска експертиза на работоспособността на въпросните лица. 

През периода 01.07.2010г. - края на месец декември 2010г. включително в Пловдив и Асеновград, област Пловдив е дала парична сума в размер на 15 000 лева /по 200 лева за 75 лица/, на длъжностното лице - Славка Петкова, член на ТЕЛК, загдето е извършила действия по служба по издаване на експертни решения на ТЕЛК във връзка с извършване на медицинска експертиза на работоспособността на различни лица. 
През месец декември 2010 г. в Пловдив е дала парична сума в размер на 1 200 лева /по 200 лева за 6 лица/, на длъжностното лице - Валентин Гарабитов, - член на ТЕЛК, загдето е извършил действия по служба по издаване на експертни решения на ТЕЛК във връзка с извършване на медицинска експертиза на работоспособността на различни лица.
Димитър Ройнов беше признат за виновен в това, че през периода от началото на месец септември 2010 г. до края на месец декември 2010г. в Асеновград, при условията на продължавано престъпление, в съучастие като подбудител и помагач с Милена Куцева /Ройнова/, същата като извършител, умишлено я е склонил да обещае дар - парична сума в размер на 600 лева на длъжностното лице Славка Петкова, член на ТЕЛК, за да извърши действия по служба по издаване на експертни решения на ТЕЛК във връзка с извършване на медицинска експертиза на работоспособността на различни лица и да даде дар - парична сума в размер на 400 лева на длъжностното лице Славка Петкова, загдето е извършила действия по служба по издаване на експертно решение на ТЕЛК във връзка с извършване на медицинска експертиза на работоспособността на 2 лица, като умишлено е улеснил извършването на престъплението чрез набавяне на средства и по друг начин - набиране на пациенти за освидетелстване, събиране на парични суми, водене на списък, приемане на документи.
Подсъдимата Славка Петкова е призната за виновна в това, че през периода 01.07.2010г. - края на месец декември 2010г. включително в гр.Пловдив и гр.Асеновград, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице - член на ТЕЛК е поискала дар - парична сума в размер на 18 800 лева /по 200 лева за 94 лица/ и приела обещание от Милена Куцева /Ройнова/ за дар - парична сума в размер на 18 800 лева /по 200 лева за 94 лица/, който не й се следва, за да извърши действия по служба за издаване на експертни решения на ТЕЛК във връзка с извършване на медицинска експертиза на работоспособността. През периода 01.07.2010г. - края на месец декември 2010г. включително в гр.Пловдив и в гр.Асеновград, област Пловдив е приела от Милена Куцева /Ройнова/ дар - парична сума в размер на 15 000 лева /по 200 лева за 75 лица/, който не й се следва, загдето е извършила действия по служба за издаване на експертни решения на ТЕЛК и подкупът е в големи размери.
Подсъдимата Цветанка Огорялкова е призната за виновна в това, че през периода от 26.10.2009г. до 28.02.2011г. в гр.Пловдив, като лекар - ендокринолог в Многопрофилна транспортна болница гр.Пловдив и ДКЦ-І гр.Пловдив, при условията на продължавано престъпление за извършена работа и оказана услуга - извършени медицински прегледи и издадени епикризи и амбулаторни листове е получила имотна облага общо в размер на 130 лв. и е снабдявала различни лица с лъжливи свидетелства за състоянието на здравето им - епикриза и амбулаторни листове.