250-метров трибагреник шият за Трети март

Знамето, дълго няколко пресечки, ще води шествието в Стара Загора

С 250-метров трибагреник Стара Загора ще посрещне националния празник. Трикольорът, широк 1.50 м, е с дължина от ъгъла на ул."Хаджи Димитър Асенов" до пресечката на бул."Цар Симеон Велики" с бул.“Руски“. Той ще бъде начело на общоградското шествие на 3 март, носен от 300 войници, ученици и младежи.

За ритуала пред паметника „Бранителите на Стара Загора“ се шият още едно 30-метрово и три 12-метрови знамена, които ще бъдат издигнати във формата на лъчи.

Знамената са поръчани в общинската фирма „Мересев“. Там ще използват над 1500 метра български плат. В ушиването на знамената са включени всички 30 служители на фирмата.

„За наша радост, все повече хора идват да си купят българско знаме от нас“, каза по Радио Стара Загора Таня Славова, управител на предприятието, в което се трудят само хора с увреждания.

Община Стара Загора ще подари 500 български знамена в периода от 19 февруари до 3 март. Родолюбивата кампания „Да развеем българския трибагреник" е по случай националния празник на България.

Знамена ще получат всички домоуправители на жилищни блокове, които до края на февруари са подали заявления в общината, за участие в „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради". По този начин създадените сдружения на собствениците са показали воля, единство и загриженост за средата, в която живеят, смятат в Общината.

Трибагреникът ще се развее и във всички входове на сгради, които се отличават с добра визия, поддържани междублокови пространства и градинки.