За три дни МВР Сливен връчи 192 фиша за неправилно паркиране и 48 акта за висока скорост

Полицията в областта предприе масирана акция срещу нарушители

На работна среща, проведена през изминалата седмица, ръководството на ОДМВР-Сливен изготви пакет от мерки за максималното ограничаване на грубото и явно нарушаване на правилата за движение в град Сливен и останалите общински центрове. Основната цел на ръководството на Областната дирекция, е подобряване на безопасността на движение, намаляване на тежките пътни инциденти, нулева толерантност към отнемането на предимство и грубото паркирането на пешеходни пътеки, върху тротоари, тревни площи и други места, което води до затруднение на движението. Това съобщиха от областната полицейска дирекция. 
Тя е анализирала местата с повишена концентрация на пътни произшествия и тези, на които са регистрирани най-честите нарушения на правилата за движение. Полицията ще извършва демонстративен контрол на най-натоварените пътни участъци в градовете, ще следи как си спазват правилата за движение, паркирането и престоя на МПС на нерегламентирани места и отдаването на предимство на пешеходците.

В контролната дейност са включени всички служители на ръководни и изпълнителски длъжности в групите „Пътен контрол”.

В случаите, когато нарушителят не е установен на място, нарушението ще бъде документирано и впоследствие водачът призован да се яви в съответното структурно звено за съставяне на акт за установяване на административно нарушение.

За дните от 19 до 22 февруари, веднага след приемане на спешните мерки, на територията на град Сливен са съставени 192 фиша на водачи за неправилно паркиране и са съставени 48 акта за нарушаване на скоростния режим.

От началото на годината в сектор „Пътна полиция” за призовани 152 водачи, за които е установено, че са нарушили правилата за паркиране и престой.

По данни от статистиката за 2014 година за град Сливен са санкционирани 461 водачи за неправилно паркиране.

Контролът е ежедневен и предвижда участието на максимален брой екипи, което да гарантира по–добра ефективност. Спешните мерки са с оглед регулиране, подпомагане на движението и ефективно въздействие върху нарушенията.