Мистериозни дронове летят над Париж

Правосъдието започна разследване на "прелитане на летателен апарат над забранена зона"

Малки радиоуправляеми безпилотни самолети са забелязани пет пъти над Париж през изминалата нощ, съобщи Франс прес, позовавайки се на полицейски източник.

Апаратите, чийто брой не е установен, са забелязани от очевидци и от полицаи около площад "Конкорд", близо до който се намира американското посолство, а също покрай река Сена, близо до музейния комплекс "Домът на инвалидите", край Айфеловата кула и метростанциите Порт дьо Сен-Клу и Порт Клинянкур.

Приблизително в същите райони бяха наблюдавани да прелитат пет дистанционно управлявани самолета в нощта срещу вторник. Вчера правосъдието започна разследване на "прелитане на летателен апарат над забранена зона", съобщи Дарик.

Полетите на дроновете се извършват на фона на повишените мерки за сигурност във френската столица след кървавите нападения срещу редакцията на в. "Шарли ебдо" и в еврейски магазин през януари.

На 20 януари безпилотен самолет прелетя над президентския дворец в Париж, а от октомври са регистрирани около двадесет прелитания на безпилотни самолети край ядрени централи във Франция. Кой и с каква цел ги извършва засега не е известно.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"