Местят клуб "Планет" заради Българския Лувър

Откриването на музея може да не бъде точно на 24 май

Клуб "Планет" ще трябва да напусне южното крило на Националния музеен комплекс, по-известен като българския Лувър. Крайният срок, който са поставили от Министерството на културата е края на март. По информация на "Площад Славейков", на мястото на нощния клуб ще се помещава администрацията на музея.

Нощният клуб вече има ново място в София, твърдят от музея. Комплексът може би няма да бъде открит точно на 24 май, обясниха от висшето арт ведомство. На тази дата министърът на културата Вежди Рашидов вероятно ще бъде в делегацията, която ще посети папата в Рим. Но плановете са БГ Лувърът да бъде открит преди края на месец май.

Първите посетители на музея ще могат да разгледат не само най-доброто от депата на закритите вече Национална художествена галерия и Чуждестранното изкуство, чиито платна ще бъдат обединени в едно. Най-големият културен институт у нас след НДК ще отвори врати с голяма гостуваща експозиция на Ел Греко, която ще бъде предоставена от музея в Толедо, посветен на големия ренесансов художник, смятан за предтеча на модерното изкуство.