"Милото" намесен за убийството на малката Алекс

Психолозите: Атананска е аутсайдер, с ниска самооценка и неуверена личност

Атанаска е аутсайдер в обществото. Това е малка част от заключението на психолозите за подсъдимата за убийството на смъртта на малката Алекс от Поморие.

То беше изнесено днес пред състав на Бургаски окръжен съд, в първия ден от отложеното за март дело, след фалстарт, заради отсъства сидетел през януари.

В заключението си експертите описват обвиняемата като подтиснат и неуверен човек. Тя има ниска самооценка и следствие от нея проблеми с реализацията, за които избира да обвинява другите. 

Преди да направи самопризнания пред Любка Христова, психолог от Института по психология на МВР, Атанаска дала следните показания: Тя седяла в автомобил с мъж по прякор Милото. В същото време Алекс се появила пред блока, където живеела. Милото я накарал да извика детето в колата и тя го направила. После се прибрала в дома си, а "Милото" прозвънил по телефона и обещал на Атанаска, че тя ще получи за услугата няколко хиляди лева.

След тази първоначална версия пред специалистите, обаче Атанаска признала, че сама е убила детето. 

Нищо от събраните до момента доказателства не подкрепя твърденията на Атанаска, че е била с някой във фаталния ден на 12 април 2014 година. Очаква се единствената обвиняема да даде показания малко по-късно днес. По време на процеса през януари тази година, Атанаска Георгиева обеща да разкрие своята версия за смртта на детето. Защитата  обаче пожела първо да бъдат разпитани всички призовани свидетели по делото.

Процесът беше отложен за март месец, след като двама от свидетелите не се явиха пред съда в началото на годината. Сред тях е камериерката Гунка Банчева. 

Очаквайте подробности!