Обвинението поиска доживотен затвор за убийцата на малката Алекс

Наблюдаващият прокурор: Престъплението е абсолютно доказано

Най-тежкото наказание за Атанаска Георгиева поиска днес в съдебна зала прокурор Димо Маджаров - доживотен затвор без право на замяна за жестокото убийство на малката Александра от Поморие през април 2014 година.

Към искането на Окръжна прокуратура се присъединиха и адвокатите на родителите на Алекс.
Днес пред съда повторно беше разпитан съдебният лекар Косьо Янков. Той отново даде подробни описания за нараняванията на детето и обясни, че убиецът на момиченцето е един.
Делото продължава с пледоарии на страните, от които става ясно, че има редица противоречия в показанията на Атанаска. Прокурор Димов категорично отрече вчерашната версия на Атанаска, че момиченцето е убито от "г-н Петров".
В продължение на 4 часа вчера петорният съдебен състав изслуша нейните обяснения за случилото се. Георгиева представи своя версия и заяви, че не е убила детето, не го е наранила, нито е поставила торбичка на главата му. Тя обаче призна, че е разказала в разпит пред съдия на досъдебното производство как е убила детето. 
Преди това Окръжен съд Бургас разпита петимата призовани свидетели. Сред тях бе и психолог на МВР, пред когото Георгиева е направила първото си самопризнание.
Окръжен съд Бургас прие съдебно–техническа експертиза за идентичността на използваното тиксо за залапване на торбичките, с които е извършено престъплението и намереното у дома на подсъдимата.

Очаква се днес да бъде произнесена присъдата на единствената обвиняема за смъртта на 8-годишното дете от Поморие.