Долче и Габана представиха колекция за бременни

Представената колекция за 2015 г. е повлияна от матадорите и горещата кръв на испанците

Модели на Долче и Габана дефилирана по подиума в Милано с бебета и малки деца като аксесоари, представяйки тоалети от висшата мода за бременни и майки.

Колекцията за 2015-та бе озаглавена Viva La Mama или Да живее мама и бе част Седмицата на модата в Милано. Моделите и малките деца с тях представиха всеки период от майчинството.

Дефилирането започна с модели, които представиха първите месеци на бременността, и завършиха с модели, които вървяха за ръка с децата, нарисували първата си картина.

Ревюто на италианските дизайнери цели да насърчи разнообразието в модата, създавайки цяла колекция само за бременни и майки. Именно образът на жената-майка е вдъхновила дизайнерите за представените облекла.

Оценката на целия моден свят бе крайно положителна, като редица експерти и критици заявиха, че това е черешката на тортата в Седмицата на модата, която случайно или не съвпадна с женския месец от годината.

Цветовата гама на колекцията бе в черно, бяло и червено, а облеклата на децата се съсредоточаваха върху розовото, синьото и златистото. Облеклата на майките бяха принтирани с различни надписи, свързани с майчинството.

Този акцент бе вдъхновен от Анджелина Джоли, чийто сватбен воал бе с рисунки на шестте й деца.

Представената колекция на Долче и Габана за 2015-та е повлияна от матадорите и горещата кръв на испанците. Дизайнерите бяха заложили на кожени якета, дантелени рокли, бродерии с камъни и флорални мотиви. На модния подиум се виждаше силното присъствие на червения цвят, комбиниран с черно, бяло или пастелен тон.

За пролетта на 2015-та Долче и Габана препоръчват черни матадорски якета, рокли във фламенко стил на точки, както и много дантела и флорални бродерии по дрехите.

Тенденциите на италианския бранд бяха вдъхновени от златната ера на испанската култура – XV-XVII век. Именно в този период от историята в Испания процъфтяват изкуството, литературата и драматургията. През тези години творят Диего Валаскес, Педро Калдерон и Мигел де Сервантес.