Елза Парини: "Вземайте от живота повече отколкото ви се дава"

Една личност извън турския сериал в интервю на Starazagorautre

Елза Парини е най-фамозният, популярен и атрактивен мъж в женски дрехи в България. Родом е от град Попово. На 41 години е, зодия Козирог. Казвала се е Ивайло Иванов. Сега живее в София и се занимава с най-разнообразни дейности - шоупрограми, модни спектакли, конкурси за красота, корпоративни и частни партита, рекламни кампании, промоции, медия - планиране и реклама, консултантска дейност, арт мениджър.
Тя е личност - просто необичайна за нашите ширини, всичко живо се тръшка, реве и някой му е виновен за нещо. Тя е извън турския сериал. Елза Парини се съгласи да отговори на нашите въпроси в навечерието на 8 март.

С какво се занимаваш сега, чух за нов проект в киното, разкажи?

Основно съм ангажирана с портала Bulgariautre.bg там пиша за рубриката LifeOnLine както и в моят блог към сайта. На второ място са сценичните ми изяви и организирането на различни събития, партита в клубове и корпоративни банкети. От скоро развивам и туристически бизнес, организирам пътувания, почивки и екскурзии за Макситур, основно в югоизточна Азия и специализирани почивки за ЛГБТ общността, както и за някои мои ВИП клиенти..
Понякога помагам на кастинг агенции набиращи статисти за кино продукции.
Сега участвах в сериал продуциран от Люк Бесон за френския Канал+, не беше никак лесно защото работихме на минус 5-6 градуса в киноцентъра в Бояна, но екипът много се грижеше за нас и не мога да се оплача. В киното трябва голямо търпение, а аз разполагам с такова, всичко се прави бавно и се повтаря десетки пъти, не е за всеки.

Харесва ли ти? Какво е предизвикателството?
Обичам да се занимавам само с неща, които ми доставят удоволствие, когато нещо започне да се превръща в задължение и рутина губя всякакъв интерес и желание за работа. Затова се занимавам с различни неща, обожавам разнообразието и това да съм полезен на другите човек, обичам да помагам, не търся предизвикателства и не обичам да рискувам, просто се забавлявам. Предизвикателството в киното е да запазиш самообладание, да се концентрираш, да имаш търпение и на всеки дубъл да дадеш максимума от себе си.

Това ли е мечтата ти, да се занимаваш с кино?
До известна степен да, но това никак не е лесно, напротив. Но не бих се отказала от другите си занимания само за да се снимам във филми.

Коя е мечтата ти?
Колкото и странно да звучи, каквото си пожелая ми се сбъдва, така че съм в очакване на сбъдването и на най-смелите си мечти. Неща, които някога са ми се стрували невероятни и невъзможни ми се случват рано или късно, така че просто ме наблюдавайте и ще разберете за какво съм си мечтала, да дръжте ме под око.
Каква си искала да станеш като малка?
Като се замисля, май всеки път ми се искаха различни неща, може би нямах главна цел, и сега не правя нищо целенасочено, просто нещата ми се нареждат. Но винаги се занимавах с песни, танци, скечове, постановки, винаги бях център на внимание още от дете.

На 5 посрещах майка ми от работа с импровизиран микрофон и взимах интервю как е преминал денят й. На 6 организирах театър за бабите на нашата улица, излизахме с децата иззад завеси от одеяла, а бабките седяха на пейките, слушаха песните и сценките ни и ни аплодираха.
На 4 беше първото ми обличане в момичешки дрехи, учителките в детската градина са ме облекли като момиченце и са ме снимали, явно още тогава съм била склонна да влизам в образи.

Доволна ли си от живота си?
О, да. Абсолютно, както казва Едит Пиаф в една своя песен: „Не, не съжалявам за нищо”, животът ми тече чудесно, а и нещо да се случи, аз съм силна натура и лесно го преодолявам, казвам си, ами такъв е живота, продължаваме напред. Това е типично будистки мироглед, имам чувството, че в някой предишен живот съм била будист. А и колкото и да ми е зле никога не се оплаквам, не можеш да откриеш човек, който да каже, че ме е чувал някога да се оплаквам от проблемите си. Мразя да занимавам хората, както не обичам да ме занимават и мен с проблемите и несгодите си. На мнение съм, че винаги има изход и човек винаги може да се справи с трудностите.

Сблъскваш ли се още с нетолерантност от страна на хората?
Не бих казала, повече се сблъсквам с незнание, неразбиране, неграмотност и техните производни. Непрофесионализъм също, много често ме канят за интервюта, а не се подготвят. Не знаят с кого се срещат, не познават материята, за която говорят, задават ми смешни и еднообразни въпроси, пълни аматьори. Но понякога срещам и невероятно интелигентни и начетени хора със силно развито чувство за хумор, обожавам смеха и веселието.

Каза, че имаш много приятели в Стара Загора, ще дойдеш ли скоро?
Да, мога да кажа съвсем честно, че хората в Стара Загора са едни от най-гостоприемните, с които съм се срещала в страната, а аз съм обиколила над сто населени места. Имам дълги и трайни приятелства породени покрай бизнеса и работата ми в заведенията.
Скоро не съм получавала покана да гостувам, но ако излезе нещо бъдете сигурни няма да пропусна. Имам много хубави и весели спомени от многократните ми пребивавания в Стара Загора. А и в момента моята леля живее там.

8 март е, празнуваш ли?
За мен всеки ден е празник, нямам нужда от специални поводи. Може би покрай работата ми в заведения и клубове или понеже съм родена на празник – 24 декември, нямам някакво специално чувство, тръпка и т.н. преди или по време на празници. Ще работя на 7-ми март имам едно парти на женско сдружение във Варна, след това летя до София където участвам в друго женско парти.

Какъв подарък би искала?
О, задължително някакво пътуване, ако някой пожелае да ме зарадва то задължително трябва да е до слънчево и екзотично, топло място, Куба, Карибите или Маями, а може и всичките, например круиз. Но повече аз обичам да подарявам и да радвам, задължително ще направя голям подарък на моята майка, която много обичам и боготворя.
Имаш ли си сега сърдечна връзка?
Имам вече осемгодишна връзка, но в момента се виждаме рядко понеже аз съм в София, а той във Варна, при мен на първо място е работата, Козирог какво да се прави...

Щастлива ли си?
Как ти се струвам?! Разбира се, че съм щастлива, имам всичко, за което много хора си мечтаят, чудесно семейство с родители, които ме разбират и приемат. Уважението на хората и бизнес партньорите, верни приятели, макар и малко, прекрасни възможности за изява и работа в изобилие, сбъдвам мечтите си всеки ден, какво по-хубаво от това.
Какво ще пожелаеш на всички жени?
О, имам едно шегаджийско пожелание: Винаги да изглеждат толкова добре, колкото добре изглеждаме ние. Но, това е в кръга на шегите, а иначе може би да последват моят девиз: Взимайте от живота повече от колкото ви се дава!