Лудогорец счупи каръка срещу Левски и вече е на върха в А група

Шампионите спечелиха с 1:0, "сините" ще треперят до последно за първата шестица

Лудогорец най-после прекъсна лошата серия срещу Левски и спечели много важна победа с 1:0 в мач от 21-ия кръг на А група. С нея тимът от Разград излезе начело в А група. Шампионите имат равен брой точки с ЦСКА, но имат по-добри показатели в директните двубои. От своя страна "сините" ще трябва да чакат последния кръг, за да си осигурят място в първата шестица. Дори при успех в него обаче Левски няма да е сигурен за топ 6 и ще трябва да се надява Ботев да не запише победи в следващите си 2 мача.

 

Левски започна срещата с актива преса в противниковата половина с 5-6 човека. Това обаче не доведе до сериозни опасности в първите минути. Ще се запомни само удара от 30 метра на Бедоя, който забеляза, че Владо Стоянов е излязал напред. Шутът му обаче беше неточен и не достатъчно силен.

 

Постепенно Лудогорец взе превес и създаде няколко много добри ситуации. В 12-ата минута Безяк бе намерен отлично в наказателното поле. Минев все пак блокира нападателя, чийто удар беше слаб и Пламен Илиев спаси.

 

Пет минути по-късно Кайсара подаде към Безяк, който с красив удар обаче не успя да насочи топката към вратата. В 30-ата минута дойде и най-спорната ситуация за първата част. Дяков настъпи Аниете малко пред наказателното поле на Лудогорец, но реферът не видя това и не отсъди дори нарушение. А то беше поне за жълт картон.

 

Малко след това Ешпиньо стреля добре от пряк свободен удар, ала Пламен Илиев изби. В 34-ата Кайсара отправи страхотен фалциран удар от 30-тина метра, но топката прелетя покрай дясната греда на Илиев

 

През втората част играта се накъса заради многото нарушения. Реферът показа и няколко жълти картона, за да респектира играчите. В 60-ата минута обаче Пламен Илиев се опита да улови една безобидна топка, но я изпусна и тя излезе в корнер. След  центриране от него на Ешпиньо, Вандерсон изпревари защитата на „сините” с глава прехвърли Пламен Илиев и откри резултата.

 

След гола Левски тръгна напред, но не успяваше да стигне до чисти ситуации, а играта отново се изнерви. В 78-ата играчите на Левски искаха дузпа след съприкосновение между Дяков и Домовчийски, но стана ясно, че нарушението всъщност е на нападателя на „сините”.

 

 

Съставите на двата отбора:

 

Лудогорец:

 

Владислав Стоянов,  Жуниор Кайсара, Браян Ангуло,  Козмин Моци,  Александър Барт, Вандерсон, Фабио Ешпиньо, Светослав Дяков, Христо Златински, Михаил Александров, Роман Безяк

 

Левски:

 

Пламен Илиев, Веселин Минев, Аймен Белаид, Борислав Стойчев, Мигел Бедоя, Роман Прохазка, Владимир Гаджев, Стефан Велев, Либан Абди, Антонио Аниете, Валери Домовчийски