Световноизвестната оперна певица Соня Йончева пристига в София

Младата звезда има множество награди и международни признания

Световноизвестната оперна звезда Соня Йончева, пристига у нас по покана на Фондация „Америка за България". Скоро след триумфалния й дебют в Метрополитан опера, тя ще се изправи пред българска публика заедно с оркестъра на Софийска филхармония и под диригентството на Доминго Хиндоян. Концертът й ще бъде на 5 април, от 19 часа в зала „България" на Филхармонията, съобщиха организаторите.

Публиката у нас ще има възможност да се срещне с младата оперна звезда Соня Йончева след невероятните й успехи на най-големите световни сцени. С блестящите си изпълнения в Парижката опера и операта Метрополитън в Ню Йорк тя печели любовта както на публиката, така и на критиците. Концертът със Софийска филхармония ще бъде под диригентството на съпруга й - венецуелският диригент Доминго Гарсия Хиндоян.

Още като студентка Соня Йончева е избрана от Стинг в главната роля в негов мюзикъл, където двамата играят любовна сцена в Парижкия театър "Шатле". През 2010 талантливото сопрано печели първа награда в конкурса „Опералия" на Пласидо Доминго, след което той кани Соня да пее на концерта по случай 70-ия му рожден ден. Следва участие в грандиозния спектакъл по откриването на олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

„Концертът на Соня Йончева със Софийската филхармония под диригентството на Доминго Хиндоян е нашият букет за българската публика на Цветница. От години се стремим да показваме на любителите на изкуството у нас най-доброто от световните и американските сцени и се радваме, че този път ще представим една българка, скоро след шеметния й дебют на американска сцена, в Метрополитан опера. В звездния букет сме включили също нейния съпруг, диригента Доминго Хиндоян, който е асистент на Даниел Баренбойм и звездния състав на Софийската филхармония." обяснява Десислава Тальокова, изпълнителен директор на Фондация „Америка за България".