Депутатите в спор за насаждането на омраза

ДПС и Патриотичният фронт се разпалиха на тема ксенофобия

Представители на ДПС и Патриотичния фронт влязоха в спор за насаждането на омраза и ксенофобията, предаде репортер на Bulgariautre.

Съпредседателят на патриотите Валери Симеонов нажежи страстите още от сутринта, като призова ДПС да спрат „заиграването с етническата карта”. Той посочи, че атентатът на гара Буново е най-тежкият, но не и единственият извършен терористичен акт. „Тези и още много други са насочени не срещу тогавашната власт, армията и милицията, но е било да осакатят колкото може повече български граждани, а истинската цел – насаждане на омраза”, добави депутатът.

Симеонов обясни, че осъдените за това зверство са имали паметник в община Руен, наречен от народа ни „Кървавата чешма”. „Паметникът бе построен незаконно и открит с празненство от председателя на ДПС Ахмед Доган. Край този кървав паметник на тероризма ДПС устройваше събори и веселия, като по този начин се гавреше с чувствата не само на родителите и близките на загиналите жертви, но и на целия българския народ. Така ДПС продължи да изпълнява истинската задача на протурските терористи – насаждане на страх, омраза, разделяне на българското общество в услуга на чужда държава. Незаконната кървава чешма беше съборена през 2009 година благодарение на ТВ „Скат” и Милен Ненчев”, поясни Симеонов.

„Голяма част от мюсюлманите виждат истинското лице на ДПС, изпитват на собствен гръб феодализма и мафиотските зависимости”, посочи Валери Симеонов и допълни, че ДПС са се насочили към капсулиране на циганското малцинство.

„Патриотичният фронт ще настоява за публичен регистър на тези 700 осъдени на свобода, които се шляят из България, затягане на мерките за неотклонения в НПК, за предопределяне на дискусията за доживотен затвор без право на замяна и широка обществена дискусия за смъртното наказание”, закани се Симеонов.

Малко по-късно лидерът на ДПС Лютви Местан настоя премиерът да се разграничи от изказванията на Патриотичния фронт. По думите му фактът, че ксенофобията качва рейтинги, е тежък за интегритета на българското общество.

В спора се намеси и Радан Кънев от Реформаторския блок. Той се обърна км Местан с думите: „Вие наричате ксенофобия не езика на г-н Симеонов, който дълбоко не споделяме, а наричате ксенофобия всеки опит в България да сбъдне спряно закрепостяването на общности с цел задържане на мизерия и пазаруване на техните гласове. Нито един от вашите избиратели, нито един български турчин, ром, мюсюлманин и либерал не може да види себе си представен във вашите назначения на МВР и службите. Никой не видял в Пеевски представител на българските турци, мюсюлмани, роми и либерали”.

Според него, заплахата за националната сигурност са двете лица на ДПС – злоупотребата с малцинствения вот, за да бъде обслужена мафията в службите.

Съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов попита: „Нима изнасилвачът на 8-годишно момче е нормален човек? Това са онези хора, които създават проблемите в България, които убиват чувството за държавност и към тези хора законът трябва да е безкомпромисен. Ксенофобия означава да мразиш чужденеца. Не знам, може би вие се смятате за чужденци в тази държава”.

Местан не остана длъжен и заяви: „След днешните дебати повече от всякога сме убедени в правотата на каузата си и ще я отстояваме. Ще бъдем принудени да свикаме заседание на ДПС, за да чуем гласа на всички местни и областни структури, за да вземем адекватни на тази за опасност за България мерки”.