Свидетел по делото за убитото бебе: Костадин не беше пиян

Обвиняемият уважил шефа си на юбилей за два часа и се прибрал да спи, заедно с други свои колеги

В нощта преди инцидента, в който Костадин Стоянов блъсна и уби 11-месечната Красимира, обвинаемият вдигнал наздавица с чаша вино. Той бил гост на юбилей на свой началник от "Гранична полиция", от където си тръгнал първи около полунощ. Стоял там около два часа и заедно с други колеги от Малко Търново отишъл в къща до границата, където останали да пренощуват, за да не шофират през нощта. Не изглеждал пиян.

Това каза днес в съда 51-годишният Галин Иванов - началник на обвиняемия към граничната служба на Малко Търново. Той е свидетел по делото срещу Костадин Стоянов, който на 11 септември миналата година уби в катастрофа 11-месечната Красимира от Крушевец.

Обвинението иска най-тежко наказание за шофьора, премазал детето, заради наличие на алкохол в кръвта. Законът предвижда от 3 до 15 години за неумишленото убийство, с утежняащи вината обстоятелства. 

Началникът му днес обясни още, че след като Костадин му се обадил на следващия ден от мястото на инцидента. Бил изплашен и силно притеснен. Иванов веднага след сигнала от Соянов се обадил и сигнализирал за случая в Главна дирекция "Гранична полиция". После се отправил към Крушевец на мястото на катастрофата, където нямало други гранични полицаи. Галин Иванов обаче разбрал, че преди него през мястото са минали и други негови колеги. 

Делото продължава с разпит на гранични служители и медицински експерти.