Добро утро, София!

Всичко, което трябва да знае всеки, уважаващ себе си столичанин :)

Добро утро на петък 13-ти! Ако сте суеверни за жалост няма да прочетете някое заклинание или молебен, затова как да избягате от лошия късмет днес. Но! Информацията, която ви предоставяме е достатъчна, за да избегнете неприятностите, които вероятно бихте помислили, че са негативното влияние на фаталния петък. Бъдете спокойни остава само един петък 13-ти за тази година и той е чаааак през ноември.

Е, прочетете какво сме ви подготвили и тръгвайте смело по задачи...черните котки са се скрили от студа и снега.

И тъй като вчера беше лош ден, заради многото катастрофи на територията на София, днес напук на петък 13-ти ви желаем успешен и безавариен ден!

ВРЕМЕТО
Имаме добра новина и тя е, че няма да вали. Времето ще е предимно облачно, но не се очакват превалявания нито от дъжд, нито от сняг, а слънцето...най-накрая ще видим и него. Температурите, които ни обещават ще са от -1 до 6 градуса в следобедните часове.

СЛЪНЦЕТО И ЛУНАТА
В столицата Слънцето ще изгрее в 6:43 и ще залезе в 18:30 ч. Продължителността на деня е 11 часа и 46 минути.
Луната, която е в последната си четвърт, ще бъде в знака на Стрелец, а повече за това какво вещаят звездите в днешния петък 13-ти, прочетете ТУК

ТРАФИК
Вчера ви предупредихме, но сме длъжни пак да кажем. Ако пътувате до Нови Искър и околните села Негован, Локорско и Чепинци, имайте предвид, че от днес спират маршрутка №20

БЕЗ ВОДА
Голяма част от центъра остава без вода днес. Къде и за колко време ще бъде спряна водата може да прочетете ТУК.

НА ТЪМНО
Къде и за колко време ще бъде спрян тока в София днес вижте тук.

ПРЕДСТОЯЩО

От 09.00 часа Народното събрание ще проведе редовното си пленарно заседание.
От 10.00 часа в зала „АДАКТА“ на хотел „Рила“ Община Карлово организира международна конференция на тема: „Развитието на „зелена” икономика – конкурентно предимство на бизнеса“.
От 11.00 часа в Зала 3 на НДК ще бъде открито четвъртото издание на търговско изложение „ДОВЕРЕТЕ СЕ НА БЪЛГАРСКОТО”.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА съюзът на свободните писатели ще представи книгата „Мързеливи разкази” на македонския писател Славчо Ковилоски и сборникът „Балканските писатели през 21 век”.
От 12.30 часа в София хотел Балкан министър-председателят Бойко Борисов ще проведе среща с председателя на фондация „Конрад Аденауер“ д-р Ханс-Герт Пьотеринг, който пристига на посещение в България. Премиерът ще присъства и на представянето на книгата на председателя на фондация „Конрад Аденауер“ д-р Ханс-Герт Пьотергинг.
От 14.00 часа в Музевя за история на София ще се проведе Национална среща „Музейната книга“.