Първият договор за саниране в Тервел е факт

Асфалтови и алеи в района

В Тервел днес бе подписан първият договор по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, съобщават от общината. Той е сключен между кмета и сдружение на собствениците „Златен шанс", което представлява живеещите в блок 7 на квартал "Изгрев". Блокът е шестетажен, има 36 апартамента разпределени в два входа. Построен е през 1985 година и има разгъната застроена площ от 2 730 кв.м.

Община Тервел вече обяви открита процедура, чрез която да избере изпълнители за първия етап от санирането - технически, енергийни и конструктивни обследвания на сградата. Те ще трябва и да възстановят първоначалната техническа документация на сградите, тъй като такава липсва. Офертите на желаещите да участват в процедурата ще се отворят на 15 април. Общата прогнозна стойност на поръчката е 36 498 лева без ДДС.

Дейностите обхващат два жилищни блока, тъй като се подготвя сключване на договор и за блок 1 в кв."Изгрев".

Община Тервел провежда обществена поръчка и за вертикална планировка на част от квартала. Вече е подписан договор за основен ремонт на асфалтови алеи в района, информират още от кметството.