И безумните грешки на вратарите оставиха Левски извън топ 6

"Сините" загубиха 4 мача заради издънките на Кунчев и Пламен Илиев

Левски остана извън първата шестица на А група и заради многото грешки на вратарите през редовния сезон, показва изследване на sportonline.bg. Липсата на стабилен страж е проблем за „сините” вече няколко години. А за последните 6-7 месеца това се оказа и фатално.

 

Първо дойдоха двете безумни грешки на Стефано Кунчев в мача срещу Берое през август миналата година. При 0:0 дошлият от Славия вратар сбърка фрапантно на два пъти и това позволи на Жуниор Мапуку да даде 2 гола аванс на старозагорци в един ранен етап от мача, загубен с 1:2, който можеше и да се развие по друг начин.

 

След издънките Кунчев логично веднага беше махнат от поста, а дори и от тима. На вратата застана отново Пламен Илиев. Тигъра в типичния си стил направи няколко добри спасявания след удари от близо, но пък допусна няколко кошмарни гола, които костваха още ценни точки на тима.

 

Отново срещу Берое, но вече на „Герена” Пацо не се ориентира добре при едно изпълнение на корнер на Керкар, след което топката се удари в страничната греда и в рамото на Елиаш. Илиев я извади, но след като вече беше минала голлинията. Това коства нова загуба на „сините”.

 

Върха обаче дойде в края на редовния сезон. В мача със Славия на „Овча купел” при 1:1 и надмощие на „сините“ през втората част Жереми Манзоро стреля слабо към вратата. Илиев бе крайно неподготвен и топката попадна в мрежата за 2:1. Това обърка „сините” и те инкасираха нов гол за крайното 1:3.

 

Последната му грешка дойде срещу Лудогорец. Отново при 0:0 Илиев се опита да улови една безобидна топка, но я изпусна и тя излезе в корнер. След  центриране от него на Ешпиньо, Вандерсон изпревари защитата на „сините” с глава прехвърли Пламен и откри резултата. Така завърши и срещата – 1:0.

 

Четири мача, в които Левски не губеше до първата грешка и можеше да вземе нещо от тях. А 2 точки от тях щяха да са достатъчни за място в първата шестица. Така че, за да се надяват на нещо сериозно в турнира за Купата на България и в първенството през следващия сезон, на „Герена” трябва да намерят и стабилен вратар, който в миналото почти винаги са имали. Като Бисер и Боби Михайлови, Пламен Николов, Димитър Иванков и Георги Петков.

 

 

Източник: Sportonline.bg