Сърница отново разбуни духовете в парламента

ГЕРБ разговаря с жители на общината

Кметските избори в най-младата българска община – Сърница – отново станаха предмет на обсъждане в парламента, предаде репортер на Bulgariautre. Депутати от Парламентарната група на ГЕРБ се срещнаха и разговаряха с жители на общината.

Председателят на групата Цветан Цветанов се обърна към сърничани и им обясни, че всички политици са допринасяли за изкуственото напрежение в регионите, в които живеят. „Когато някой застане пред камерите и иска под една или друга форма да внуши и създаде напрежение към избирателите, винаги може да разчитате на нас като депутати. Политиката не е за политици, които искат да насаждат омраза”, уточни депутатът.

Той ги увери, че за него е по-важно днес жителите на Сърница да усетят толерантността, която имат живущите в големите градове. „Искам да има такава толерантност и при вас. Това са добрите стъпки и мостове, които можем да градим във всяко едно населено място. Искам всеки един от вас да има гражданска позиция”, заяви Цветанов.

Той обясни, че още преди месеци се уговаряла посетителската група от Сърница в законодателния орган и днешната среща нямала нищо общо с изборите.

Депутатът Цвета Караянчева пожела успех на новата община. „Искам да стане така, че да изберете човека, който наистина ще работи за успеха на община Сърница. Знам какво се случва, когато някой припознае партия, различна от ДПС”, намекна депутатът.

Председателят на парламента Цецка Цачева пък заяви, че партия, която не прави разлика между пол, етническа принадлежност и вероизповедание, е именно ГЕРБ. Тя пожела жителите на Сърница да изберат достойния кмет на общината, който ще реализира политиките, които е поел като ангажимент към жителите и зад които от ГЕРБ категорично стоят. „Щом сме ние, те категорично ще се случат”, увери Цачева.