Реставрират западната порта на София, Ларгото и музея „Света София”

Монтират още информационни табели

През тази година София ще продължи да развива атракционните туристически обекти на територията на града. Това ще стане чрез монтирането на още информационни табели, които ще разясняват, както на български, така и на английски език културните обекти в София, обяви заместник кметът д-р Чобанов. По негови думи, другият основен аспект ще бъде насочен към подновяване и развиване на вече съществуващите атракции, предаде репортер на Sofiautre.bg.

„20 кв. м. автентична мозайка ще бъде реставрирана и върната в подземня музей „Света  София. До една-две години музеят ще се сдобие и с нови експонати”, заяви Чобанов.

По негови думи, ще бъдат развити и броят културни мероприятия, които ще се провеждат в парк Врана. Там ще могат да се провеждат концерти, изложби и сватби, но същевременно паркът ще бъде отворен и за отдих. По думите на Чобанов Столична община е спечелила два проекта, от така наречената  Норвежка програма, единият от които е за реставриране на западната порта на София, която се намира до катедралата „Свети Йосиф”.

„Целта на София е и пълноценното развитие на комплекса Ларго. Идеята на общината е той да се превърне във водеща туристическа атракция”, категоричен бе Чобанов.