Почват „Витошка” от 1 април

Плановете на общината са да има повече зеленина по булеварда

Цялата пешеходна зона на емблематичния булевард „Витоша" в София ще придобие нов вид до юни. От 1 април започва обновлението на неремонтираната все още отсечка на пешеходната зона - от ул. „Солунска" до „Алабин". Това съобщи пред в. „Преса" зам.-кметът Любомир Христов.

Реконструкцията до Съдебната палата трябваше да започне още през есента, но обжалване на поръчката спъна тогава ремонта. Стойността му е 1,5 млн. лв., а финансирането е от бюджета на кметството. Плановете на общината са да има повече зеленина в този трети участък на булеварда в сравнение с другите две - от „Патриарх Евтимий" до „Солунска", които бяха обновени през 2012 и 2013 г.

Докато започне очакваното обновление на „Витоша", общината продължава с програмата си за аварийни ремонти. Вчера по булевардите „Климент Охридски", „Патриарх Евтимий", „Ломско шосе", „Царица Йоанна" и улиците „Шипченскй проход", „Солунска" и „Княз Борис" екипи пълнеха по инжекционен метод зейналите дупки от отишлата си зима. Кърпенето на пукнатините по столичните булеварди ще продължи и тази седмица.