Атанаска обжалва доживотната присъда

Тя твърди, че убиецът на Алекс е Антон Петров, но разследването не е положило усилие да го намери

39-годишната Атанаска Георгиева, която на 6 март получи доживотна присъда за убийството на 8-годишната Александра Тодорово от Поморие, е внесла жалба срещу решението на магистратите, съобщи "24 часа". "В жалбата сме посочили основните аргументи, които бяха залегнали и в пледоарията ми - например, че тялото на детето не е намерено при две претърсвания на таванското помещение", каза Калин Янев, който представляваше Георгиева като служебен защитник. На 6 март той пледира за оправдателна присъда.
Ананаска поддържа тезата, че извършителят на престъплението е Антон Петров, но разследването не положило усилие да го намери.
Държавното обвинение категорично отрече такова лице да съществува. Наблюдаващият прокурор Димо Маджаров, който поиска най-тежкото наказание - доживот без право на замяна, заяви пред "24 часа", че няма да протестира решението на съда.
Жалба обаче са пуснали родителите на убитото дете. Ева и Веселин Тодорови са категорични, че Георгиева трябва да получи максималното наказание, предвидено в НК, съобщи адвокатът им Росен Кожухаров.
Очаква се делото да бъде насрочено в Апелативен съд - Бургас.