Три столични театъра се обединяват в инициативата „Месец на театъра”

Кампанията е насочена най-вече към младите хора

Театър “Българска армия”, Театър “София” и Малък Градски Театър “Зад канала” се обединяват в кампанията “Месец на театъра” по идеята на сайта LoveTheater.bg. Едномесечната инициатива ще стартира в навечерието на Международния ден на театъра на 27 март и ще продължи до края на април, съобщиха организаторите.

Трите театъра обединяват сили в каузата на LoveTheater.bg, за да предадат на възможно най-много хора точно тази любов към сценичното изкуство. Кампанията “Месец на театъра” е насочена най-вече към младите хора. Чрез множество активности ще се създаде общност от любители на театъра и ще се възпита и популяризира театралната култура.

“Обикновено на Международния ден на театъра и в Нощта на театрите, всички зали са пълни. Но не е нужно да има специален повод, който да ни заведе до храма на Мелпомена. Това е и една от основните причини да започнем подобна кампания”, споделя Мирена Керезова, създател на LoveTheater.bg.

По време на инициативата в сайта ще бъдат публикувани любопитни материали за театралния живот у нас. В социалните мрежи ще се осъществят множество игри и предизвикателства с награди, предоставени от партньорите на кампанията.

Акцент през този месец ще бъде конкурсът за есе “Театър, любов моя”,  който предизвиква ученици, студенти, както и възрастни хора, които обичат да пишат, да споделят любовта си към театралното изкуство