Почват „Витошка” от 1 април

Ремонтът ще започне с премахване на трамвайните линии

От първи април започват ремонтните по булевард „Витоша“ в участъка между ул. „Солунска“ и ул. „Алабин“. Поставянето на загражденията и махането на трамвайните релси вече е започнало. Това заяви главният архитект на София Петър Диков след днешното заседание на Столичния общински съвет. Ремонтът започва с демонтаж на трамвайната линия.

Следващата седмица главният архитект ще се срещне с изпълнителя на проекта на булеварда. По време на срещата ще се дискутира идеята за втори фонтан на пешеходната алея. „Хич не ми се иска изобщо да има втори фонтан. Достатъчен ми беше първият“, категоричен бе Диков.

По въпроса с проекта за изменение на ул. „Богатица“, главният архитект на София посочи, че се предвижда цялостна реконструкция на улицата, защото основният проблем там е не само настилката, но и изграждането на канал, водопровод, изграждане и реконструкция на кабели и подновяване на настилката.

„Освен това улицата ще бъде и разширена в рамките на възможното, защото в някои участъци от улицата има тротоари със стълбища, както и т.нар. „английски дворове“, които създават сериозни проблеми на проекта, но той пък осигурява необходимите минимални тротоари и добро улично платно. Практически разширението на улицата ще стане от страната на „Лозенец“, уточни Диков.

Началото на проекта зависи от процедурата за избор на изпълнител и когато това стане ще започне ремонтът.