Какво предлагат столичните театри в понеделник вечер?

Човек трябва да разпуска не само в петък

Ако седмицата ви е започнала не като по вода и някой вече е успял да ви ядоса, какво по-хубаво от това да изгледате една постановка. Ето, нашите предложения за завършек на деня.

Предложението на театър „Сълза и смях” за понеделник вечер от 19 часа е постановката „За теб” на Яна Борисова. В главните роли влизат Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов. „За теб” е пиеса за любовта, страховете, мечтите, живеенето и летенето. За силата на думите, за смисъла да се споделя и как неизреченото понякога е много по-страшно от изреченото.

Ако сте решили да посетите Народния театър „Иван Вазов” от 19 часа ще представят „Нощна пеперуда” на Пьотър Гладилин, преведена от Иван Тотоманов. Постановката е на Явор Гърдев, участват Михаил Билалов, Весела Бабинова, Христо Петков, Йосиф Шамли, Сава Драгунчев. За „Нощна пеперуда” Гладилин получава наградата на Министерството на културата на Руската федерация в драматургичния конкурс „Дълг, чест, достойнство” (2003).


В сатиричния театър „Алеко Константинов” от 19:30 часа Христо Гърбов, Иван Бърнев, Веселин Ранков, Жанет Йовчева, Калин Сърменов и Ана Вълчанова ще представят постановката „Вечеря за тъпаци”. Нейн автор е Франсис Вебер, а постановката на Иржи Менцел. Това е една от най-забавните истории на Франсис, който толкова си харесва пиесата, че я адаптира за киното и след това сам я режисира. Разказва се за Пиер Миняр и неговите приятели, които се развличат на чужд гръб, канейки на вечеря веднъж седмично нищо неподозиращ човечец, набеден за тъпак (или глупак)... Но пък да видите какво се случва, когато поредният тъпак разбира защо е поканен!

Драматично-куклен театър Враца гостува на Театър 199, където от 19:30 часа може да се насладите на „Още веднъж, ако позволите...” на Мишел Трамбле. В ролите влизат Станка Калчева, Анастас Попдимитров. „Още веднъж, ако позволите” е творба, която за първи път се поставя на българска сцена, благодарение на режисьора Николай Поляков. Нейният автор Мишел Трамбле е едно от емблематичните имена в канадската драматургия, но е доста непознат за нашата сцена.


Премиера на постановката „Самолетът закъснява” ще представят тази вечер от 19:30 часа в Театрална работилница „Сфумато”. Спектакълът е на Маргарита Младенова по поезията на Борис Христов и документални текстове. Участват Александра Василева, Елена Димитрова, Лилия Гелева, Василена Винченцо, Алиса Атанасова, Албена Ставрева и други.


„Тирамису”- не, не ви предлагаме десерт. Това е постановката, която тази вечер ще представят в Университетски театър "Нов български университет" , с начален час 18:30. Нейн автор е Йоанна Овшанко. „Тирамису“ е откровен директен разказ на авторката относно виртуалната реалност, която постепенно започва да замества реалния живот на определена категория съвременни млади хора.