Хю Джакман ще играе Апостол Павел и последния върколак

Другият проект с негово участие ще бъде последният „X - Мен”

Актьорът Хю Джакман ще играе в нов филм студиото Warner Bros., посветен на живота на Апостол Павел, предава Deadline.

Джакман също поема функциите на продуцент заедно с Бен Афлек и Мат Деймън, като ще ръководи проекта в съвместното им студио Pearl Street.

Все още не ясно кога точно ще започнат снимките, както и дата на примиерата на филма. Подробности за съдържанието на лентата също не се съобщават, засега.

 Изданието предполага, че в основата на филма ще са библейска драма за живота и делата на Апостол Павел. Павел е един от дванадесетте ученици на Исус Христос, именно той е написал 14 от 27-те книги на Новия Завет.

Апостолът се счита за основател на първата християнска църква в света. Той е бил обезглавен в Рим по време на царуването на император Нерон.

Междувременно Хю Джакман ще нахлузи свръх острите нокти на най-известният си образ -Върколак от фантастичния филм "X-Мен".  Номинираният за “Оскар” актьор сам оповести през социалните мрежи, че му предстоят снимките на последния филм от поредицата “Х-Мен”, в който той ще играе легендарния Върколак.

Лентата ще е продължение на “Върколака” от 2013 година, като Джеймс Манголд отново ще режисира.

Други известни филми с неговото участие  са "Престиж", "Кейт и Леополд", "Клетниците", "Парола" Риба меч ", "Пленен" и "Ван Хелсинг" .

Над камината на актьора се кипрят наградите "Златен глобус", "Тони" и "Еми", както и номинация за "Оскар" и БАФТА.