Аварийно кърпят големите булеварди

Заради ниската скорост и малкото трафик по кварталните улички, те ще останат второстепенни

Започнахме аварийни ремонти на улиците с най-голям трафик, защото за мен приоритетите се нареждат така, че да започнем от безопасност. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова в предаването „Денят започва” по БНТ.

„По малките улици разбира се, е неприятно да излезеш сутрин и да попаднеш в дупката, но там се движиш с ниска скорост”, обясни Фандъкова. „По никакъв начин не говорим за центъра, това наистина е доста спекулативно, напротив, вчера работиха точно в периферията”, уточни кметът на Столична община.

„За съжаление в дъждовното време дори и аварийни ремонти не е добре да се правят, защото това означава, че след два дни отново да се отворят дупките”, допълни тя. По думите ѝ решението на проблема с дупките е цялостна реконструкция на улиците и булевардите.

„Затова започнахме миналата година мащабната програма. Виждаме, че по новите участъци дупки няма дори и след зимата”, коментира Фандъкова. Тя посочи, че в Западна Европа няма толкова много дупки по пътищата, защото инфраструктурата се поддържа. „Между 5 и 10 години е срокът, в който трябва изцяло да се отстрани износения пласт асфалт и да се замени с нов”, допълни тя.