Шоколадът понижава теглото

Комбинацията от шоколад и ниско въглехидратната диета ви позволява да постигнете чудесни резултати при отслабване.

Учените го наричат най-добрия начин и причината, че той е лесно достъпен, достатъчно евтин и лесен за употреба, за разлика от специализираните лекарства. Според проучване, проведено от Института по хранене и здраве, намаляване на количеството на въглехидратите в храната не е задължително да доведе до дългоочакваната загуба на тегло.

Според него, те имат различен ефект в зависимост от действието на биологичните съставки в храната. В този случай той е богат източник на тези съединения, по-специално в неговия състав има една група от така наречените молекулни флавоноиди и растителни вещества, които имат благоприятен ефект върху тялото, според индийското издание на The Times.

Изследователите разделили всички доброволци, чиято възраст варира 19-67, в три групи. Първата група е на диета с ниско съдържание на въглехидрати. Втората следвала диета с ниско съдържание на въглехидрати, както и всеки ден са приемали 42 грама черен шоколад, които включва 81% какао.

Представителите на третата група, която е контролна, са на нормално хранене. Установено е, че хората от групата  на ниско-въглехидратната диета, които са яли шоколад, са загубили 10% повече от теглото си, отколкото другите две групи от индивиди.

Във връзка с това, ръководителят на изследователската група Йоханес Боханон казва, че не е достатъчно само да се яде шоколад отделно, а трябва да се приема в комбинация с други вещества. В този случай, това може да ускори отслабването.