Ремонтират гробищните алеи с над половин милион лева

Предстои изграждане на ограда в Малашевския гробищен парк

„През тази година сме планирали около 600 000 лева за ремонти и възстановяване на алейната мрежа на трите големи гробищни парка в София - Централният гробищен парк, Малашевци и Бакърена фабрика”. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на посещението си на обновената Алея на творците в Централния гробищен парк, предаде Фокус.

„Предстои изграждане на ограда в Малашевския гробищен парк“, каза тя.

Фандъкова уточни, че в същото време с изграждането на оградата има и проект на общинското предприятие към Малашевския гробищен парк, според който по примера на МК започва постепенна реконструкция на определени места.

„Близките са тези, които също така трябва да имат своя ангажимент. Общинското предприятие осигурява почистването на алейната мрежа, но грижата за гробните места имат близките“, посочи Фандъкова.

„Това е отношението към хората и това е моделът, по които искаме да направим гробищните паркове на територията на София. Знаем, че това са места, който избягваме заради инфраструктурата и за това нашите планове на базата на този проект, който беше финансиран изцяло от МК да продължим с този модел“, изтъкна Фандъкова.