Реставрират Ларгото за близо 16 милиона лева

От утре ще започне заключителния етап на проекта

Заключителният етап по реставрацията на столичното Ларго ще започне утре. Проектът е на Министерството на културата и е финансиран с близо 16 милиона лева от Оперативна програма „Регионално развитие” на Европейския съюз, поясниха от културното министерство.
След утрешното заседание на Министерски съвет вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на културата Вежди Рашидов и кметът на София Йорданка Фандъкова ще дадат началото на заключителния етап на проекта „Античен културно-комуникационен комплекс Сердика” на столичното Ларго.

Той беше спечелен по време на първия мандат на Вежди Рашидов. Тогава беше изпълнен и първият етап от проекта и бе разкрита археологията на площада пред Ларгото. По времето на кабинета „Орешарски” проектът беше недопустимо забавен и Ларгото стана свърталище на клошари и бездомници, а след това археологическите находки бяха обвити в найлони. Сега екипът на Вежди Рашидов дава началото на заключителния етап на реализацията на проекта. Ларгото ще бъде един от най-хубавите български музеи на открито, категорични са от културното министерство.