Тенчо Тенев: Равен на "Лаута" също ще е успех за Марек

Трябва да печелим точки ако искаме да останем в "А" група

Треньорът на Марек Тенчо Тенев говори пред Bulgariautre.bg за предстоящото стратегическо гостуване на дупничани на "Лаута".

"Равен мач на "Лаута" също ще е успех за Марек. При хикс ще запазим разликата от три точки зад Локо (Пд). Ако имаме възможност ще гоним и трите точки", сподели Тенчо Тенев.


"Не трябва да гледаме каква е програмата ни в оставащите кръгове от шшампионата. Нашата цел е да печелим колкото се може повече точки в Дупница и като гости ако искаме да имаме надежда да останем в елита", допълни Тенчо Тенев.


"Отборите от "Б" група, когато влязат в елита, се изправят пред два проблема. При първият, ако клуба няма пари,състезателите трябва да преминат преход от начина на игра във втора дивизия и след това в първа. Затова обаче се изисква време. При Марек се получи точно този момент. Сега вече се усеща,че футболистите ни започват да свикват с "А" група. Дано да не е късно. Другият вариант е ако отборът има пари, когато влезе в елита, да се сдобие с нови играчи", допълни Тенчо Тенев.