Подаряват книга срещу килограм пластмаса

Кампанията „Книги за смет“ ще се проведе в столицата на 26 април

Всеки, който предаде килограм пластмасови отпадъци ще получи подарък книга. Това ще стане възможно чрез кампанията „Книги за смет”, която се провежда за трета година от издателство Smart Books и фондация „Кредо бонум“.

В София събитието ще се проведе на 26 април, от 10 до 13 ч. на две места – пред Паметника на съветската армия и пред моля на бул. „Цариградско шосе“, съобщиха организаторите.

Върналите 1 килограм пластмасови отпадъци ще получат талон, с който могат да вземат своята безплатна книга, сред предварително подбрани заглавия. Всеки, предал 2 или повече от 2 килограма, ще получи и втори талон. Трети талон няма да бъде предоставян, независимо от обема на предадените отпадъци. Ограничението се поставя, за да могат повече хора да се възползват и получат безплатна книга, информират организаторите.

Ще се приемат пластмасови бутилки от вода, бира, безалкохолни, туби и шишета от козметика, санитарни продукти и перилни препарати, кофички от кисело мляко, пластмасови чаши и тарелки, но почистени от остатъците от храна, найлонови торбички, стреч фолио или опаковъчно фолио и каси. Те трябва да бъдат изпразнени от съдържание и смачкани, за да заемат по-малко място. Няма да се приемат следните отпадъци: блистери от лекарства, туби от масла и други вредни вещества, домакински електроуреди, авточасти и др.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен