Подаряват звезден миг на сираци-абитуриенти от Плевен и региона

28 абитуриенти в неравностойно положение от областта вече се сдобиха с тоалет за бала си

От Националното сдружение на сираците в България подготвят на завършващите средното си образование момчета и момичета бална вечер в парк-хотел "Кайлъка", която е предвидена за 15 април. „Фестивалът на красотата“ е благотворителна инициатива, която има за цел да подпомогне момичета и момчета в неравностойно социално положение, които се отглеждат в семейна среда и са абитуриенти през учебната 2014-2015 година от училищата в плевенска област.

В събитието ще се включат абитуриенти от училищата на Плевен, Кнежа, Червен бряг, Койнаре, Тръстеник, Славяново и Долни Дъбник, a преди Великден 28 от тях са получили дарения за балната си вечер - официални тоалети и обувки.

Инициативата включва и провеждането на трудова борса с участието на представители на бизнеса, висши учебни заведения и държавни институции, както и организирането на празнична вечер. Идеята е там младежите да създадат личен и социален контакт с евентуално бъдещи работодатели или бъдещите учебни заведения, където ще продължат образованието си и да имат една успешна реализация. Трудовата борса, чийто партньор са Военноисторически музеи - Плевен, ще се проведе на 15 април 2015 г. от 14:00 до 15:30 часа в залата на Панорама "Плевенска епопея-1877г.".