13-19 април: Финансова дисциплина, разумен диалог, приемлив компромис

Астрологична картина на седмицата 13 - 19 април

Адаптацията след празниците вероятно ще се окаже малко по-трудна и бавна от обичайното. В събота започва нов лунен месец, но дотогава емоционалния и психологически фон ще зависи от почти изчерпалата вече силата си Луна, а както е известно по време на последната лунна фаза, умората и апатията са почти неизбежни. С допълнителен дискомфорт ще ни натовари конфликтът на Венера със Сатурн, а в края на седмицата и с Нептун, които ще ни носят усещането за енергиен и финансов недостиг в деловия и битовия живот, както и студенина и сурова взискателност във взаимоотношенията.
 
И така, през предстоящата седмица поддържането на активна жизнена позиция ще се окаже доста енергоемко занимание, затова ще бъде може би по-мъдро да се настроим съзерцателно. Изтичащият лунен месец беше тежък и доста натоварен както в събитиен, така и в емоционален план, така че оттеглянето в позицията на наблюдател ще ни предостави далеч по-добра възможност да анализираме всичко случило се до момента, да си направим необходимите изводи и да се нагодим към новите условия. Полезно би било да фокусираме критично-прагматичното си нагласа не само в сурова дисекция на личните и деловите си партньорства, а в по глобален житейски аспект, подлагайки на преоценка всички досега съществуващи стойности. Съвсем естествено е някои от досега съществуващите ценности и представи да са позагубили своята стойност, така че не се колебайте да направите ревизия и да прецените какво ще ви бъде действително полезно в бъдеще и какво е време да оставите в миналото. Това касае и работата, и любовта, и творческите, и личните планове, а разпределянето на тежестта и натиска между всички тях, ще ни спести неприятностите, които обикновено произтичат когато фокусираме цялото си недоволство върху една конкретна сфера или човек.
 
В събота вечерта настъпва Новолунието и започва нов лунен месец, който ще се превърне в стартова точка за едни и начало на нов етап в живота и делата за други. Ще имаме достатъчно време през почивните дни спокойно и неприбързано да обмислим мотивите си и да формулираме целите си. Предстои ни близо двумесечен период на стремителен растеж, подкрепен с неочаквано добри възможности, но за да можем пълноценно да се възползваме от него ще трябва да имаме ясни приоритети и готовност за усърдна работа.
 
Венерино-Сатурновата криза ще се фокусира в началото на работната седмица, най-вече във вторник и сряда, когато трябва да проявим максимално внимание във финансовите въпроси и интимните взаимоотношения. Личните дела и професионалните амбиции вероятно ще попречат на мнозина да проявят нужното внимание към интимния си партньор, което може да се превърне в причина за криза във взаимоотношенията. Тя пък ще стане повод за размисъл относно степента на удовлетворение в партньорството и мнозина вероятно ще си зададат въпросите "Какво ни свързва?" и "Защо сме заедно?". Връзките които разчитат най-вече на физическо привличане и страст, вероятно няма да издържат проверката на Сатурн, който сега изисква  намирането на общи интелектуални интереси, съвместни цели и наличието на реална духовна съвместимост. Затова преди на натоварите партньора си с куп претенции и обвинения, може би ще бъде разумно ако ги имате, да се оттеглите за малко за да помислите какво точно ви свързва, да ревизирате собствената си представа за успешно и пълноценно партньорство и до колко партньора ви действително може да ги удовлетвори. Онези, които са натоварили половинката си с твърде нереалистични представи подведени от мечти и идеали, до края на седмицата могат да претърпят суров сблъсък с реалността. Но пък тези които го преживеят ще могат да разчитат поне за сега на връзка, изградена върху здрава основа, с потенциал за пълноценно развитие в бъдещето. Търсете и използвайте всяка възможност да опознаете партньора си по-добре, да намерите общи черти, да откриете съвместни интереси, да преживеете нови моменти на откровение и близост, а спорните въпроси решавайте без излишни истерии с разумен диалог и приемлив компромис.
 
Подобна ревизия очаква и деловите партньорства, в които темета за участието в генерирането и разпределението на ресурсите и финансовите ангажименти ще придобие болезнена острота. Тайни и заплетени ситуации, касаещи финансова документация, юридически и материални въпроси могат да станат причина за прекратяване на делови взаимоотношения. Не допускайте изтичане на информация, която някой може да превърне в компромат, ако се налага унищожете я завинаги. Като цяло финасовите и паричните въпроси ще изискват да проявим здравословен скептицизъм и финансова дисциплина. Липсата на отговорност към поети в миналото финасови ангажименти също може да породи криза в деловите взаимоотношения и да ви лиши от подкрепата на ценни партньори и сътрудници.  Не се поддавайте на съблазни относно перспективни обещания за бърз успех-в най-добрия случай ще загубите повече отколкото ще спечелите, а можете да се окажете замесени в не съвсем морални и законни ситуации, където освен ресурсите рискувате и репутацията си.
 
На всички пожелавам спокойна седмица и мъдри реформи!