Дрон ще огледа мястото на взривовете в Иганово

Когато вятърът утихне до 9 м/с, безпилотният самолет ще влезе в района на взрива

Дрон се очаква да влезе в производствения цех № 835, съобщи репортер на Дарик Пловдив от мястото на инцидента тази сутрин. Това ще стане, след като се успокои вятърът, който в момента духа със скорост 11 метра в секунда. Когато вятърът утихне до 9 м/с, безпилотният самолет ще влезе в района на взрива.

Всички версии са еднакво вероятни, заяви пред журналисти главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. Имало е няколко вторични огнища на пожари, които са овладени и загасени в рамките на час и половина. В момента тлее и пуши единствено производственият цех. По думите на главния секретар на МВР, няма остатъчни взривове.

Категорично не се налага евакуация на цивилното население на нито едно населено място, допълни гл. комисар Костов.

Ситуацията е под контрол, няма жертви и пострадали, съобщи зам.-министърът на икономиката Любен Петров. В цеха е имало термобарични гранати, които са били от същата продукция от взривения склад на 21 март. По думите му, никой не се допуска до района освен следствените органи.

Зам.-министърът допълни, че е странно наистина как се случва 2 пъти едно и също, тъй като в цеха няма ток.

Тази сутрин около 8 часа се сменят пазачите, съобщи изпълнителният директор на ВМЗ – Сопот Иван Стоенчев. По думите му, един от гардовете е подал сигнал, че е чул пукот и е видял пушек. Стоенчев уточни, че на площадката не се работи от взрива на 21 март.