Горнобанци сигнализираха прокуратурата за двете бани

Става въпрос за бившите санаториум и поликлиника в центъра на квартала

Представители на Инициативния граждански комитет в столичния квартал "Горна баня" са подали сигнал в прокуратурата срещу директора на "Национална специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация" ЕАД д-р Татяна Ангелова, предаде Actualno.com. Това е станало в четвъртък в късния следобед, само няколко часа след като заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков спря обявените от нея търгове за продажба на два държавни имота, стопанисвани от подопечното й здравно заведение.

Става въпрос за бившите санаториум и поликлиника в центъра на квартала. Сградите са в окаяно състояние, рушат се и по тази причина са обществено опасни, тъй като може всеки момент да рухнат. Новината за обявените търгове и последвалата информация за това как ще бъдат изхарчени средствата от тях обаче вдигна на бунт горнобанци. Те предприеха акция, която доведе до спирането на този етап на търговете със специално нареждане от страна на заместник-министър Ваньо Шарков.

"Сигналът в прокуратурата е за общи стопански престъпления и е срещу д-р Татяна Ганчева Ангелова ДМ, директор на НСБФТР ЕАД, обясни Любомира Василева от Инициативния граждански комитет на "Горна баня".