Столицата харчела твърде много за твърде малко

Радан Кънев недоволен от управлението на София

Приоритетите на София са много ясни, но въпросът е кой най-добре може да защити големите пари на софиянци. София е третият бюджет в държавата, харчат се огромни пари. Но бих обърнал внимание на избирателите на степента на ефективност на харчене на тези пари.

Тази оценка даде Радан Кънев от Реформаторския блок по повод предстоящите местни избори в интервю за БНР.

„Не мога да съм доволен от управлението”, призна реформаторът. „София харчи твърде много за твърде малко, макар и това малко да е видимо и PR стратегиите на общината да са отлични, но според мен тези пари, които харчи София, трябва да дават по-голям резултат”, поясни Кънев. Той не даде отговор за това кой ще бъде кандидатът за кмет, предложен от Реформаторския блок.

„Партията работи активно по подготовката на кандидатите си за местните избори. Няма да сме готови с кандидати за кметове във всички 265 общини, но в над 50 общини ще имаме най-добрия кандидат и ще се надявам да спечели”, категоричен бе той.

"Местни избори има на всеки 4 години и освен това са събитие, на което хората отиват и гласуват за най-добрия кмет, много често без да знаят от коя партия е. Опитите да се партизира изборът на кмет, са трагични. Ако някой тръгне да си мери партийната сила на местни избори, ще се заблуди много тежко", каза лидерът на ДСБ и съпредседател на РБ. Според него "единствената партия, която може да си мери силата на местни избори е ДПС, защото разчита на две групи избиратели - едната етнически, а другата финансово определена", категоричен бе Кънев.