Учат младите какво е донорство и трансплантация

Дискусията е под мотото "Частица от теб може да бъде за някого целият свят"

Изпълнителната агенция по трансплантация и Националната асоциация на децата с диабет организират Втора изнесена дискусия с ученици и студенти "Частица от теб може да бъде за някого целият свят" в Стара Загора. Тя ще се проведе днес от 15.30 часа в залата на библиотека "Захарий Княжески".

"След първата дискусия в Пловдив, отново ще съберем заедно младите хора на България, за да развенчаем митовете по отношение на донорството и трансплантациите", казаха организаторите, цитирани от starozagorci.com.

Информационната кампания сред младежите е подкрепена от Министерство на образованието и науката, а дискусията се реализира със съдействието на община Стара Загора.

Основна част от информационната политика на Изпълнителната агенция по трансплантация е промяната на нагласите, повишаване на познанието и преборване на стереотипите по отношение на донорството и трансплантациите. Младите хора трябва да бъдат запознати и с опасностите, които може да крият на пръв поглед безобидни неща като един прекаран грип, самолечението и прекомерната консумация на енергийни напитки, вредни храни и медикаменти.

В дискусията ще участват д-р Марияна Симеонова, директор на Изпълнителната агенция по трансплантация, представители на община Стара Загора, Ели Котова, председател на Националната асоциация на децата с диабет, д-р Георги Арабаджиев, анестезиолог-реаниматор и координатор по донорство в УМБАЛ "Проф. Ст. Киркович", ученици и студенти от Стара Загора.