Три кражби разкриха шуменските полицаи

След бързи действия  на полицията е установен извършителят на домова кражба. Златно и позлатено синджирче, дамска златна гривна и 40 лева са били откраднати от къща в село Пет могили  на 28 април. Това съобщиха от полицията в Шумен. В хода на образуваното досъдебно производство и предприетите действия криминалистите изяснили, че кражбата е извършена от 14-годишно момче. Откраднатите вещи са намерени и иззети. Работата по изясняване на случая продължава, съобщи радио Шумен.

200 лева са били откраднати от дамска чанта на 32-годишна жена от дома й в село Златна нива. Кражбата е станала за времето от 18 часа на 28 април до 8.30 часа на следващата сутрин. След получения сигнал е започнала проверка, в хода на която е установено, че  извършителят на деянието е 12 годишно момиче. Част от отнетата сума е намерена и върната. Образуван е заявителски материал.

Сигнал за кражба на олио от цистерни, паркирани на АМ ”Хемус”, е получен вчера в дежурната част на полицейското управление в Нови пазар. Пристигналите на място служители на реда установили, че от два товарни автомобила, собственост на фирма от Кнежа, са източени по 80 литра нерафинирано олио. Извършителите са установени и разпитани. Това са двама водачи на други тежкотоварни камиони. По двата случаи са образувани заявителски материали.