Любо Пенев: Слабо ме интересува кой и за какво ме съди!

Аз винаги готвя отборите си за победа, очаквам да бием Лудогорец

„Слабо ме интересува кой и за какво ме съди. При мен емоциите не са на преден план. В момента съм треньор на ЦСКА и мисля само за ЦСКА”, заяви Любо Пенев на пресконференцията преди мача с Лудогорец. Той отговори по този начин на въпрос как ще коментира новината, че Кирил Домусчиев е завел дело срещу него заради скандалните изявления, които даде след уволнението от поста национален селекционер.
 
„Не съжалявам за абсолютно нищо. Аз съм над тия неща. Искам да видя как Специалиста ще скочи срещу декларацията от един футболен клуб, която излезе преди месец. На много хора им е интересно как този казус ще продължи.
 
След като Краси Балъков се оплака, а той е човек, който не коментира съдиите, значи има нещо. Аз не искам съдиите да ми помагат, но в същото време не искам и да ми пречат. Съдиите трябва да са незабелязани, а не да бъдат водещи фигури”, каза още Любо.
 
„Не ме питайте за състава за мача утре с Лудогорец - няма да ви го кажа, това ще го научите часове преди първия съдийски сигнал. Промяна на схемата няма да има. Най-вероятно ще има ротации. Спирам до тук! Все пак не искам да давам жокер на моя колега.
 
Работихме добре цялата седмица. Утре ни очаква силен мач, с добър резултат, разбира се! Очаквам победа, аз винаги така готвя отборите. Работим с тази нагласа, с този манталитет.
 
Познавам много добре български отбори. Ще срещнем силен съперник, граден 3-4 години. Не ги подценяваме.
 
Искаме да сме в Европа. Виждам промяна в отбора и съм доволен. Играчите са концентрирани и мислят само за предстоящия мач. Няма да влизам в подробности за нещата от кухнята на ЦСКА. Вярвам, че утре ще направим много по-добър мач, отколкото срещу Берое.
 
Маркиньос и Вальо Илиев няма да играят със сигурност. Неманя Милисавлевич е възстановен.
 
Аз не се предавам, независимо дали играем срещу по-силен отбор. Футболистите ги мотивирам за победа и да покажат максимума от себе си. Срещу много по-силни съперници сме постигали добри резултати. Ако съперникът е по-силен и спечели – поздравления.
 
Козът ми в този мач ще бъде тактическата дисциплина. Работим върху това. Имам ясни и точни изисквания към футболистите. Това е най-силното ни оръжие. Знам футболистите какви качествата имат. Целта е да излезем краен победител. Няма напрежение, спокойни сме.
 
Сигурен съм, че утре публиката ще бъде налице. Отборът има нужда от нейната подкрепа.
 
Нямам идея какво ще стане с мен след края на сезона. Мисля, но не знам какво ще се случи. Въпросите за евентуален фалит – към г-н Манджуков, а не към мен”, препрати топката Любо в краката на шефовете.
 
За пустия гол, който ЦСКА така и не може да вкара, треньорът коментира по този начин: „Нищо няма да се случи, ако не вкараме и не победим. Продължаваме да бачкаме, да се готвим. Аз работя по програмата, която съм начертал. Остават 4 мача и ще направим всичко ЦСКА да играе наесен в Европа.
 
Проблемът при гола не е само психологически. Футболистите са хора като нас и не им е лесно. Ситуацията, която в е клуба, им влияе. Това се отразява на настроението им.”