И салса на фолклорната хоротека в Бранище (ВИДЕО)

На обновения стадион в селото

14 танцови състава взеха участие в третата открита фолклорна хоротека, която се проведе в неделя в добричкото село Бранище. Танцьори от Добрич, Каварна, Балчик, както и съставите от Бранище, Владимирово и Победа бяха част от фолклорния празник на обновения стадион. В третото издание на хоротеката за първи път имаше участници извън област Добрич – Мераклийски танцов състав от Варна, пише ИА Добруджа.
Една от атракциите във фолклорната хоротека бе изпълнението на танцьорите от Салса клуб „Десита” (на снимката). 
Кметът на Бранище Димитър Димитров подари на всички ръководители на съставите български трибагреник, след което стотици танцьори и гости на празника извиха голямо дунавско хоро.
В края на хоротеката всички участници разучиха ново хоро - Калгамашко, представено от ръководителя на "Хорце" Севдалина Атанасова.
За доброто настроение на всички се погрижиха музикантите от оркестър Жътвари , а хоро на стадиона в Бранище се извиваше от обяд почти до залез слънце. 
Инициативата за хоротеката възниква спонтанно сред жителите на Бранище през 2013 година, а кметът прави всичко възможно да развива и надгражда хубавата идея. Участниците в проявата са два пъти повече, в сравнение с първото издание, а Димитров си е поставил за цел да разшири още географията на хоротеката. 
В организацията му помага много и секретарят на читалище „П.Р. Славейков – 1942” Ивелина Йорданова. Димитров изказа специални благодарности и на ръководителят на футболния клуб Веселин Игнатов, който е оказал помощ в организацията и поддръжката на терена, на който се изявиха танцьорите.

Видео: Добруджа ТВ