В Левски имат да погасят 134 000 лева дългове

Водят се преговори с три фирми за спонсорство


Председателят на Управителния съвет на "Левски" Иво Тонев съобщи в ефира на "Дарик" радио, че до края на месец май "сините" трябва да погасят още 134 000 лева дългове. Началникът каза, че в момента клубът води преговори с три потенциални спонсора и ще поеме път на сериозна финансова дисциплина.

Тонев за пореден път подчерта, че "Левски" няма да има проблеми с лиценза, но оттук нататък трябва да се внимава изключително много при управлението на финансите в клуба.

„Към днешна дата водим преговори с три фирми за спонсорство. Водим преговори за продължаване на едно спонсорство. Опитваме се да поемем път на сериозна финансоа дисциплина“, каза Тонев в ефира на "Дарик".

„Мисля, че това, че ще вземем лиценз стана ясно още миналата седмица. Ще получим лиценз и за Европа. Това бяхме поставили като цел на Управителния съвет. В началото на януари оповестихме дълговете, от които зависеше дали ще получим лиценз, тогава бяха 1 700 000 лева. Сега сумата е малко над 200 000 лева. До края на май имаме да платим още 134 000 лева. От които 80 000 лева имаме осигурени до момента и ни остават около 50 хиляди. Подписани са споразумения и ние ги спазваме коректно. Не очаквам никакви проблеми и мисля, че ние сме от изрядните клубове за лиценз в Европа. Искам да благодаря на Националния фенклуб и на Тръст "Синя България", защото заедно с тях започнахме инициативата „Левски е твой“. Считам, че "Левски" е момента е доста по-добре от това, което бе през януари, независимо, че дължим още пари и заплати на първия отбор. Благодаря на феновете и за декларацията, която пуснаха вчера, в която призоваха за участие в кампанията „Левски е твой“. И аз призовавам да се участва. Много важно е и за "Левски", и за нас като ръководство да показваме, че сме коректни и това, което сме постигнали като споразумения го спазваме“, продължи Тонев.

„Казах и на последната пресконференция, че бюджетът на "Левски" оттук насетне ще се формира на база приходи, а не разходи. Колкото изкарваме, толкова ще харчим“, каза началникът.

„Уплашен не съм бил, бях притеснен, когато видях какви са нещата в началото на година. Но със задружни сили успяхме да се справим и клубът изглежда по различен начин. Но имаме още задължения към НАП и моята цел е до 3 години да ги погасим. Засега каквото си бяхме поставили цел в началото на годината, го постигнахме. Идваха възрастни хора, които даряваха по 10 лева, казваха, че нямат пари да купят акции, но искат да помогнат. Благодарност към всички служители в "Левски", които толкова време не получаваха заплати - досега, когато дадохме по две заплати, и искаме идния месец да се разплатим с всички“, допълни още Тонев.