Джордж Клуни се извини за „Батман и Робин”

Той смята, че провалът тежи на неговата съвест

Актьорът Джордж Клуни се извини за ролята си във филма "Батман и Робин", издаден през 1997 г., като каза, че вината за провала на разкритикувания от публиката блокбъстър тежи върху него, предава Cinemablend.

"В действителност, бях дори убеден, че с ролята си унищожавам франчайза. За щастие, години по-късно Кристофър Нолан успя да възкреси „Батман” на големия екран, "- каза Клуни.

Актьорът добави, че той се съгласил да бъде супергерой, мислейки, че това ще помогне за напредъка в кариерата му. Както Клуни призна, направил е чудовищна грешка.

„Батман и Робин ", режисиран от Джоуел Шумахер излезе през 1997 г. и се превърна в четвъртия филм от поредицата за приключенията на борещият се с престъпността милиардер  Брус Уейн. Той събра в световен мащаб повече от 238 милиона долара. Студио Warner Bros  счита това за провал и анулира работата по продължението на вече планираният "Батман триумфално."

Впоследствие франчайза се рестартира с пускането на екран през 2005 г. на "Батман Началото" от Кристофър Нолан. Отогава режисьорът направи още два филма, които се занимават със супергероя - "Мрачният рицар" и "Мрачният рицар: Завръщането на легендата".