Борисов прочел в сайт за „Квадрат 500“?

Откриват нов музей със стари картини и сега съм казал на Вежди това, новото крило да е с мои картини и на нови, млади автори, пошегува се той

Новата Национална галерия "Квадрат 500" беше официално открита. Пропомняме, че помещението е разграфено на 28 зали, в които са поместени над  2000 произведения на българското и чуждестранното изкуство.

На официалното откриване днес присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерите Томислав Дончев и Румяна Бъчварова, вицепрезидентът Маргарита Попова, министърът на културата Вежди Рашидов, зам.-кметът на Столична община с направление „Култура” д-р Тодор Чобанов, съобщи "Фокус".

"Преди няколко години при акад. Светлин Русев ме бяха поканили в едно ателие и си говорехме, че няма музеи и че мазетата са пълни с картини, икони, които се рушат и аз му казах, че ще му направя музея. Ето, музеят го има днес"  - това каза премиерът Бойко Борисов при откриването на „Квадрат 500”.

"Прочетох в един сайт: Откриват нов музей със стари картини и сега съм казал на Вежди това, новото крило да е с мои картини и на нови, млади автори”, пошегува се Борисов.

„Уникални неща и експозиции има вътре, някои ги няма никъде по света. Много преди да дойде демокрацията, умни хора са давали пари и са откупували подобни неща. Пожелавам Ви успех”, каза още Борисов.

Напомняме, че галерията се намира на адрес ул. "19-ти февруари" 1 и ще работи всеки ден от 10.00 до 18.00 ч., без понеделник. Цената на редовния билет е 10 лв., като за учащи и пенсионери ще има намаление.

А днес след 14 часа е безплатно.