Поканиха Захари Бахаров на прожекцията на „Game of Thrones”

Актьорът участва в епизод осем на култовия сериал

HBO България потвърди във Фейсбук, че са поканили Захари Бахаров на кинопрожекцията на епизода с негово участие в Пловдив.

Пловдив ще стане част от киномаратона „Игра на тронове” на 1-ви юни (понеделник), прожекцията ще се състои на Античния стадион от 21:05 и съвпада с излъчването на поредния осми епизод. Той е с участието на Захари Бахаров, който влиза в ролята на Лобода, член на племето Ден, дивашки клан от канибали, чийто водач Стир беше убит от Джон Сняг в четвърти сезон.  Описанието на персонажа го представя като обучен убиец на около 40 години, който никога не взима пленници.

Безпрецедентната кампания на HBO България „Национален Киномаратон Game of Thrones V” е към края си. Най-гледаният сериал на всички времена - "Игра на тронове", вече има премиери на голям екран в седем български градове. Жителите на София, Благоевград, Плевен, Стара Загора, Русе, Велико Търново и Бургас се възползваха от уникалния шанс да гледат поредният епизод от сезон 5 на голям екран, като във всеки град прожекциите съвпадаха с излъчването на серията в мрежата на HBO.

Кинопрожекциите са със свободен вход и на тях са поканени най-страстните почитатели на фентъзи поредицата.

Феновете, които посетят събитието имат възможност да се снимат със знамената на основните родове от сагата на Джордж Р. Р. Мартин и да се насладят на кристален звук и картина, обещават организаторите.

Предпоследна спирка на киномаратона е Варна, на 8-ми юни (понеделник), варненци ще си кажат „Валар Моргулис” и ще гледат предпоследната серия от сезон пет. Очаква се финалът на киномаратона да бъде в София на 15-ти юни с последния епизод от сезона.

Настоящият сезон на "Game of Thrones" е заснет в пет държави на 151 снимачни площадки за 240 снимачни дни. Участват 166 актьори, над 1000 души снимачен екип и повече от 5000 статисти.

Сагата се гледа в 193 страни по цял свят. От дебюта си през 2011, "Game of Thrones" се превърна в тотален световен феномен, както и в най-популярния телевизионен сериал на HBO. През изминалата година сериалът бе най-търсеното телевизионно шоу в световен мащаб в Google, както и най-споменаваната телевизионна продукция във Фейсбук. 

Сериалът е базиран на фентъзи поредицата на Джордж  Р.Р. Мартин "Песен за огън  и лед“, пълна с политически и сексуални интриги сред седем благороднически фамилии, които се борят за контрол върху митичната земя на Вестерос.

Епичната поредица, чиито сюжетни линии са богати на обрати, свързани с предателство и благородство, семейни драми, любов, смърт, чест и достойнство, се превърна в най-популярния телевизионен сериал в историята, завладявайки зрителите по целия свят.