Бойко Борисов и Любо Пенев гонят четвърта титла в тениса

Тандемът е печелил три пъти ВИП - турнир

Популярни лица на България сменят  костюмите с анцузи за звездния турнир по тенис ASICS МАСТЪРС на 6 и 7 юни. Елитни политици, икономисти, медици, бизнесмени, шоумени, спортисти и журналисти ще кръстосат ракети на кортовете на Дипломатическия клуб в Горна Баня. Безпрецедентният ВИП-турнир за любителски двойки събира много от “старите муцуни”, които блестяха с изпълнения на професионални тенисисти и забавляваха публиката с крилати лафове в шестте издания на ТРУД МАСТЪРС  в периода 2006-2011 година.

Уникалното състезание сега се завръща на най-високо ниво благодарение на гиганта на българския спорт Любо Ганев. 210-сантиметровата емблема на родния волейбол и днес проспериращ бизнесмен организира състезанието със замаха на могъщата си десница. Като представител за България и Румъния на третата спортна марка в света той осигурява наградите и облича 32-ата участници от глава до пети с най-новата колекция на японската компания. ВИП персоните ще имат перфектни условия за подготовка, игра и възстановяване в Дипломатическия клуб в Горна баня. Гарантира го домакинът на столичния оазис за спорт и почивка - бизнесмена Николай Божинов, президент на фондация “Български спорт” и неизменна част от битките на известните.


Ролята на фаворити отново поемат Бойко Борисов и Любо Пенев. Тандемът между премиера и треньора на ЦСКА редовно мачка като валяк съперниците си и е печелил 3 пъти ТРУД МАСТЪРС. В последния ВИП турнир обаче непробиваемата двойка допусна да бъде надиграна на полуфинал от бъдещите победители - футболния мениджър Лъчезар
Танев и неговия син Георги. Сега партньор на Танев ще бъде друг популярен футболист на ЦСКА - Георги Илиев-Майкъла.

Сред участниците се откроява още един фамозен и непредвидим дует – Йордан Лечков и Николай Гигов. Като любители тенисисти и на двамата футболни началници им подхождат определения като “поразяващата уста” и “поразяващата ръка”. Но само второто може да се каже за най-високата двойка в ASICS МАСТЪРС –
Димо Тонев (206 см) и Сашо Везенков (200 см). Дипломати по нрав и първи специалисти по космически забивки бившите големите звезди на българския волейбол и баскетбол са готови да покажат и тенис на високо равнище – в буквалния и преносния смисъл.


Със селекцията на Любо Ганев шоуто е гарантирано, защото идеологът на турнира обещава да сблъска на корта и бивши шефове на парламента, лекари, актьори, певци и поне петима журналисти.„Спазвам стария еврейски принцип „Не казвай всичко наведнъж!“ и затова засега ще запазя и някои изненади“ - обяви за турнира Любо Ганев.