Банкя събира над 100 американски ретро и модерни автомобили

Те ще бъдат изложени на паркинга на Националния хиподрум

Американски автомобил от 1926 г. води колоната към първата голяма среща на американски автомобили Ride`n`Roll – American heritage in Bulgaria, която ще се проведе в Банкя.

На 30 май над сто автомобила ще бъдат изложени на паркинга на Национален хиподрум-Банкя, а официалният старт на събитието на Клуба на собствениците и феновете на американските автомобили в България е от 11.00 часа, уточнява Нова телевизия.

От Ford-ове от 1926-1927 г. до Corvette C7 Stingray от 2015 г. – всички участници ще мерят сили в надпревара за любимец на публиката. Палитрата от експонати е повече от впечатляваща – хот род, действащ пожарникарски автомобил, спортни автомобили, пикапи, офроуд автомобили и много легендарни модели като Mustang, Cobra, Challenger, Camaro и Corvette ще изпълнят пространството на бившето автокино. 

Допълнителен колорит ще внесат и членовете на H.O.G. – официалния клуб на собствениците на Harley Davidson, които ще се включат с над 20 мотоциклета.

Клубът на собствениците и феновете на американските автомобили в България е основан през 2007 г., като към днешна дата членовете му са над сто души. Идеята му е да обединява хора, с интереси и любов към американските автомобили и култура. Всяка година се организират традиционни срещи, като до момента домакини са били Благоевград, Боровец, Велинград, Враца, Драгоман, Плевен, Пловдив, Правец и София.