Променят движението по бул. „Цариградско шосе” от 1-ви юни

Движението ще се осъществява двупосочно в южните платна със съответното прехвърляне на края на участъка

Временна организация на движението ще бъде въведена от 1-ви юни по бул. „Цариградско шосе” заради ремонт в участъка между моста над „Алея Яворов” до разклона на Министерство на външните работи от северните платна. Това заяви за „Фокус” заместник-кметът на Столична община с ресор „Транспорт” Любомир Христов.

Той отбеляза, че движението ще се осъществява двупосочно в южните платна със съответното прехвърляне на края на участъка. „До края на месец юни ще се изпълнява рехабилитацията на този участък, което предвижда преасфалтиране, укрепване на основата, там, където има констатирани необходимости в дълбочина, смяна на бордюрните ивици по цялото протежение, поставяне на нова еластична ограда, с цел повишаване безопасността на движение по бул. „Цариградско шосе”, обясни Христов.

Той посочи, че след това движението ще се прехвърли по вече асфалтирания участък и ще се работи в южните платна, като това ще е в началото на следващия месец. „Като част от сегашната временна организация се затваря и тунелът, който минава под бул. „Цариградско шосе” и отвежда движението към телевизионната кула до Семинарията. Там, около 15 дни ще тече рехабилитация на тунела, след което тунелът ще бъде пуснат отново в експлоатация”, добави още Любомир Христов. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен